Vertikalskjæring uke #26 – Redusert greenfee

Bilde: vertikalskjæring gir luftig, god og blandet vekstmasse som gresset kan trives i

Greenene dypvertikalskjæres i uke #26 – årets viktigste vedlikehold

Vertikalskjæring er et nødvendig onde for å holde alle norges golfbaner i god stand år etter år. Ondt for golferen, godt for gresset. Kongsberg Golfbane har Hundekvein som greengress. Hundekvein har mange underjordiske utløpere, og de vil over tid skape et tett og vannholding sjikt om dette ikke regelmessig rives opp og tynnes ut. Dette vil føre til dårlig drenering og dårlig profil på vekstmassen. Skjæresporene fylles med sand for å få luft i massen.

Det er svært god vekst i gresset nå. Det forventes derfor at sårene etter dypvertikalskjæringen repareres etter et par uker. Greenkeeper vil prioritere gresstynning i motsatt retning av skjæresårene for å ytterligere forbedre ujevnheter. Etter gresstynningen vil greenene hurtig bli raskere og bedre og fokus ut året vil være å gi raske og jevne greener til golferne på Kongsberg Golfbane.

I mellomtiden beklager vi ulempen ved å dypvertikalskjære greenene. Gjestespillere vil få redusert greenfee i perioden med dårligere greener. Kongsberg Golf håper på forståelse for årets viktigste vedlikehold på golfbanen og at Medlemmene vil smøre seg med tålmodighet til greenene på nytt blir flotte.

Inkludering – Mestring – Glede – Godt Miljø

– En Golfklubb For Alle